Hitler e fan steaua…

Super fain filmuletul..merita sa va amuzati ­čÖé

3 Responses to “Hitler e fan steaua…”

 1. :))) foarte tare=))) ))

 2. Daca esti interesat de link-exchange astept un mail pentru detalii

 3. Opri╚Ťi ciuma ROSIE ÔÇô galbena=PORTOCALIE !
  BETIVANII DE LANGA BLOCUL MEU SPUNEAU ASEARA CA ÔÇťMORTII CU MORTII SI VII CU VIILE DE LA DRAGASANI!ÔÇŁ
  APELAND LA ZICALA ,ÔÇŁ BATE SAUA CA SA PRICEAPAÔÇŁ MAGARUL, GOLIATUL BURTOS A DAT DE GOL PE PREMIERUL TRADATOR PANA LA VIZITA IN GERMANIA :ÔÇŁBA,DA CE FRICA II ESTE ALUIA DE MOARTE DESI I-AM DAT DE INTELES CA NU VREM SA SUPARAM PE AMERICANI !! MAI ASTEPTAM CE SA FACEM !ÔÇŁ(ADICA MA ASASINEAZA DUPA TRECEREA EPOCII BASESCU !)
  IN DOUA ORE DE IMPOSIBILITATE DE INTRARE PE NET SAU INTAMPLAT MULTE INCERCANDU-SE SA SE INFIRME JUSTETEA SI FORTA SUSTINERILOR MELE !NOROC CA AM OBSERVAT CA IN CASUTA RECYCLE BIN ,CA SECURITATEA LUI PONTA ÔÇôCORLATEAN ÔÇôNEGOITA -OPRESCU ,MI-A INFESTAT LEPTOPUL CU WRA 3591 asd LA ORA 13.SI MICROSOFT NU MAI PRELUA REPETATELE COMENZI DATE DE SALVARE ALE MATERIALULUI -FACUTE DE MINE ;ASTFEL CA TOT EFORTUL MEU ERA IN ZADAR CA SI IN ANII 2009 -2010!NOROCUL MEU CA DE ACEASTA DATA A FUNCTIONAT PROGRAMUL DE AUTOSALVARE!!PIERDEAM BUNATATE DE INTERPRETARI ASUPRA CELOR PETRECUTE .ACEST VIRUS WRA 3591 asd NU IMI DADEA POSIBILITATEA CONECTARII LA INTERNET ,NEAUZIND NICI SEMNALUL ACUSTIC ODATA CU INTRODUCEREA IN LAPTOP A MUFEI DE INTERNET !!DE LA ORA 15-PANA LA ACEASTA ORA NU AM AVUT LEGATURA INTERNET DIN ACELEASI CONSIDERENTE !!
  DE CE CREDETI CA SAU FACUT PRESIUNI INSPRE MEDICUL ROMAN RAED ARAFAT (SCHIMBAT LA FATA IN TIMPUL CAZULUI BEBELUSILOR ARSI DE LA MATERNITATEA GIULESTI) DIN CAUZA INDIFERENTEI CRIMINALE A PRIMARULUI GENERAL SORIN OPRESCU )DE CATRE VICTOR PONTA SA FIE ADUSI IN TARA RANITII ROMANI ?CA LA RANDU-I POLITIZATUL ARAFAT VENIT DE ASEARA LA MUNTENEGRU SA FACA TRAFIC DE INFLUENTA PE LANGA MEDICII MUNTENEGRENI IN SCOPUL CA RANITII ROMANI SA FIE IN MOD FORTAT EXTERNATI CHIAR DACA SUNT NETRANSPORTABILI SI ADUSI LA SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA DIN ROMANIA!TOATA ACEASTA SE FACE PENTRU A NU SE AFLA IMEDIAT DE CATRE FAMILIILE INDURERARTE SI OPINIA PUBLICA DIN ROMANIA DESPRE DECESELE CE VOR SURVENII INEVITABIL DUPA CELE 19 DEJA DECLARATE!S-A DAT CA DIRECTIVA PENTRU DIGI 24TV DEVENIT POSTUL REGIONALIZARII LUI CORLATEAN SI DRAGNEA, STIREA CARE NU CORESPUNDE ADEVARULUI POTRIVIT CAREIA MINISTRUL M.A.E. TITUS CORLATEAN AR FI PLECAT DE DIMINEATA (10)DE LA BRUXELLES SPRE MUNTENEGRU SI NICI NU AR FI AJUNS NICI LA ORA 16 IN MUNTENEGRU !!IN TIMPUL LOVITURII DE STAT DIN DECEMBRIE 1989 ADEVARATII ANTICOMUNISTI AU FOST ASASINATI IN SPITALUL DIN TIMISOARA,ASA CUM S-A TRAS IN EI NOAPTEA DINSPRE 22-25DECEMBRIE1989 !!
  CE SIGURANTA SA MAI AI TU CA CETATEAN IN CE PRIVESTE RESPECTAREA ARTICOLULUI 28 CONSTITUTIONAL DENUMIT SECRETUL CORESPONDENTEI (SI AL CONVORBITRILOR TELEFONICE) CAND PRESEDINTELE SENATULUI , POLITRUCUL CRIN ANTONESCU II DA DE INTELES NEECHIVOC IN DIRECT LUI RARES BOGDAN ,ADICA UNUI JURNALIST ONEST , PROFESIONIST SI CURAJOS , CA TREBUIE SA SE PUNA BINE CU PREMIERUL VICTOR PONTA IN CE PRIVESTE MANDATUL PE SIGURANTA NATIONALA !!!NU TREBUIE FACUTA GRESEALA PE CARE A FACUT-O TATAL MEU CAND S-A BAZAT PE USL SI PENTRU CARE A PLATIT CU VIATA DESI L-AM PUS DIN TIMP SI IN MOD APROAPE COMPLET IN GARDA !
  LE PARE RAU CA I-AM DESCOPERIT DAR NU SI DE CEEA CE FAC ILEGAL SI IN SCHIMBUL CARORA AU PRIVILEGII IN LOC SA DESPAGUBEASCA PE CEI PAGUBITI SI SA STEA LA ÔÇťRACOARE ÔÇťCA SA SCAPAM SI NOI DE EI !!
  PRIN ATITUDINEA DEMNA SI TRANSANTA MANIFESTATA IN INTERVENTIA TELEFONICA MATINALA DE AZI LA POSTUL ÔÇťREALITATEAÔÇŁ,COZMIN GUSA S-A INTRECUT PE SINE ,DOVEDIND CA NU A UITAT DE UNDE A PLECAT,ADICA CE INSEAMNA SA RAMAI IN STRAFUNDURILE TALE UN ADEVARAT CAINE DE PAZA FARA BOTNITA AL DEMOCRATIEI,CA TOXICUL POLITIC NU LA SCHIMBAT IN ESENTA SA,CA POATE FI LA NEVOIE UN BUN ROMAN PE CARE SI COLECTIVITATEA BUCURESTEANA SE POATE SPRIJINI ! !IATA UN EXEMPLU DE SOLIDARITATE LA CARE SI ALTII REACTIONEAZA CIVIC PENTRU CA VAD CA NU SUNT SINGURI IN FATA RAULUI ORGANIZAT!!
  ASA CUM AM SPUS INCA DIN ANUL 2003,MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE (DE CARE TINE AGENTUL GUVERNAMENTAL PENTRU DREPTURILE OMULUI LA ECHR)ESTE FORMAT NUMAI DIN CADRE SCOLITE DE FOSTA SI TEMUTA SECURITATE ,CARE A DEFORMAT SI GENERATIA TANARA INCADRATA IN ACEST TRADATOR SI VANZATOR DE NEAM SI DE TARA MINISTER DUPA 1990!!PRINCIPALA PREOCUPARE A LUCRATORILOR DIN ACEST MINISTER ESTE OCULTAREA INFORMATIILOR CU CARACTER PUBLIC PRIVIND VIOLAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI IN ROMANIA SI CARE NU TREBUIE SUB NICI UN CHIP SA AJUNGA LA OPINIA PUBLICA DIN STRAINATATE!INFRUMUSETAREA CONTINUA A IMAGINII ROMANIEI NEOCOMUNISTE TIMP DE 23 DE ANI DE ZILE ,A REPREZENTAT SARCINA ABSOLUTA A M.A.E.LEGATA OMBILICAL DE S.I.E. ,S.R.I. SI ALTE MINISTERE CU TINTA EXTERNA !! IN ACELASI TIMP ,NICI INFORMATIILE INTEGRALE CE PRIVESC PE ROMANII DIN STRAINATATE ,NU TREBUIE SA PARVINA PE CALEA MASS-MEDIEI -OPINIEI PUBLICE DIN ROMANIA PENTRU CA RARA AVIS DIN NEDEMNA SOCIETATE CIVILA ,SA NU LE PUNA IN DEZBATERE IN VEDEREA LUARII MASURILOR IMEDIATE IN ACEST SENS SI ASTFEL SA NU TREZEASCA CUMVA SUSPICIUNI IN RANDUL ELECTORATULUI ADORMIT INAINTEA REFERENDUMULUI PENTRU REVIZUIREA ABUZIVA A CONSTITUTIEI , PENTRU REGIONALIZARE SI PENTRU EXPLOATAREA PRIN ACEL PROCEDEU CRIMINAL AMERICAN AL GAZELOR DE SIST !
  CARE A FOST SCOPUL TINERII SECRETE A DATELOR FACUTE PUBLICE DE AGENTIILE DE PRESA INTERNATIONALE REFERITOARE LA ACCIDENTUL IN CARE A FOST IMPLICAT AUTOCARUL DE ROMANI DE IERI 23IUNIE 2013DE LA ORA 18 IN CONDITIILE IN CARE PRESA SCRISA MUNTENEGREANA A COMUNICAT OPERATIV INCA DE LA ORA 24 AZI-NOAPTE NUMARUL MORTILOR(19)SI AL RANITILOR (30)CE A AVUT LOC IN MUNTENEGRU?INITIAL , SUB AMPRENTA PACATULUI INDIFERENTEI ,M.A.E. NU A RASPUNS LA TELEFOANELE REPORTERILOR ÔÇťREALITATIIÔÇŁ .ULTERIOR ,DUPA CE POSTUL DE TELEVIZIUNE REALITATEA A CERUT M.A.E. ASEARA LA ORA 22.20,M.A.E. A FOST NEVOIT SA DEA UN COMUNICAT (CHIAR SI OMISIV) PE LA ORA 2 NOAPTEA CAND LUMEA DORMEA,NEPUTAND SA AFLE DESPRE MASURILE CE TREBUIAU SA FIE ANUNTATE CA SE VOR LUA IMEDIAT DE CATRE M.A.E.!ESTE EVIDENT CA ROLUL CENZURARII INFORMATILOR DESPRE TRAGICIUL ACCIDENT A FOST ACELA CA MINISTRUL DE EXTERNE DIN RO.,TITUS CORLATEAN NU A DORIT CA VIZITA SA LA BRUXELLES PENTRU ZILELE DE 24-25 IUNIE2013,INTALNIREA CU MINISTRII DE EXTERNE AI STATELOR MEMBRE U.E. SA FIE PARALIZATA DE JUSTIFICATA AMPLOARE MEDIATICA CE S-AR PUTEA DA ACCIDENTULUI AUTO DE LA MUNTENEGRU!! DATE DESPRE ACCIDENTUL RESPECTIV ,SI ACELEA PARTIALE ,REACTIA TARDIVA(DUPA 16 ORE ) A M.A.E. CU PRIVIRE LA RESPECTIVUL ACCIDENT ,AU VENIT DOAR DUPA CE CENZURA NU A MAI FOST ATAT DE EFICIENTA ,NEPUTAND SA MAI FIE TINUTE IN FRAU DISCUTIILE COMENTATORILOR DE PE POSTUL REALITATEA,CACI CELELALTE POSTURI DE TELEVIZIUNE AU PACTIZAT PE FATA INCA DIN 7 MAI 2012CU CRIMINALA PUTERE NEOCOMUNISTA ! SANSA CELOR RANITI A STAT IN OPERATIVITATEA AUTORITATILOR STATAL -MUNTENEGRENE CARE AU INTERVENIT DE INDATA SI ULTRAPROFESIONIST NEFIIND AFILIATE LA INSTITUTIILE U.E. SI N.A.T.O.!FIIND DECONSPIRAT PE DEPLIN IN CE PRIVESTE OCULTAREA CONSECINTELOR NEFASTE CU CARE S-A SOLDAT ACCIDENTUL AUTO DIN MUNTENEGRUIN CARE AU MURIT 19M PERSOANE PANA AZI-NOAPTE ,IN FINAL ,M.A.E. A ANUNTAT PRINTR-UN COMUNICAT DE PRESA PE LA ORA 10 ASTAZI 24.06.13,CA MINISTRUL DE EXTERNE P.S.D.-ISTUL CORLATEAN SCOLIT DE CATRE ADRIAN NASTASE SI-AR FI CONTRAMANDAT VIZITA LA BRUXELLES!
  ABEA ACUM ESTE DOVEDITA INSCENARILE PE CARE LE FACEA M.A.E. CAND ERA VORBA DE CAMPANIILE INTERNATIONALE DE PRESA FACUTE CU OCAZIA CAZULUI CRULIC ORI ALTE ASEMENEA CAZURI CAND SE FACEA DIN TANTAR ARMASAR PENTRU CA MAFIA J.A.I. DIN ROMANIA SA CAPETE UN ASCENDENT IN FATA GERMANIEI ,OLANDEI CARE NU PUTEAU TRECE ATUNCI PESTE VIOLARILE SAU DESFIINTARILE DREPTURILOR OMULUI DIN ROMANIA CU OCAZIA PUBLICARII RAPOARFELOR ANUALE EMISE DE COMISIA EUROPEANA !!
  PORNIND DE LA NECESITATEA RASPUNDERII INDIVIDUALE SI SOLIDARE, SE IMPUNE DEMISIA SAU DEMITEREA MINISTRULUI M.A.E. TITUS CORLATEAN DAR SI DEMITEREA ALTOR DEMNITARI COMUNISTI SAU NEOCOMUNISTI RESPONSABILI DIN M.A.E.!

  RELATIILE INTERNATIONALE NU SUNT FOLOSITE DE CATRE POLITICIENII DIN RO.,PENTRU SATISFACEREA BINELUI COMUN ,CI DOAR PENTRU INDESTULAREA INTERESULUI MEMBRILOR MARCANTI DE PARTID CARE TRADEAZA INTERESELE NATIONALE IN SCOP CRIMINAL !!
  ÔÇó Presa local─â: 19 rom├óni au MURIT ├«ntr-un accident de autocar. Titus Corl─â╚Ťean merge de urgen╚Ť─â la fa╚Ťa locului. PLUS lista victimelor |
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedia-din-muntenegru-fiica-unei-victime-nu-ne-a-contactat-nimeni-1044085.html#ixzz2X9610SYK

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedia-din-muntenegru-fiica-unei-victime-nu-ne-a-contactat-nimeni-1044085.html24 June 2013
  TRAGEDIA din Muntenegru. Fiica unei victime: “Ne-au spus c─â sun─âm prea des la numerele de urgen╚Ť─â”
  Autor: Ana-Maria Adamoae, Cristina Botezatu

  Sunt dezam─âgit─â de comunicarea ╚Öi grija pe care ne-au acordat-o”, a declarat Raluca Iancu, a c─ârei mam─â ╚Öi un unchi sunt interna╚Ťi la Terapie Intensiv─â.

  Femeia a mai precizat c─â anun╚Ťul f─âcut de Ministerul Afacerilor Externe, potrivit c─âruia rudele victimelor pot apela oric├ónd la autorit─â╚Ťile rom├óne, “este o mare minciun─â, nu ne-a contactat nimeni, ba ne spun c─â a╚Ťi mai sunat ╚Öi acum o jum─âtate de or─â”. O alt─â femeie cu opt rude ├«n autocarul implicat ├«n accident a declarat la Rom├ónia TV c─â autorit─â╚Ťile rom├óne nu le-au acordat prea mult sprijin, ba chiar li s-a spus c─â sun─â prea des la numerele oferite. . Nici informa╚Ťiile despre victime nu sunt, cel pu╚Ťin pentru moment, mai clare, nexist├ónd o list─â oficial─â a persoanelor care ╚Öi-au pierdut via╚Ťa.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedia-din-muntenegru-fiica-unei-victime-nu-ne-a-contactat-nimeni-1044085.html#ixzz2X95AkVQa

  ÔÇó 18:46CO╚śMARUL ╚śOFERILOR: Ce mai fac firmele care v├ónd RCA CA S─é NU MAI PL─éTEASC─é DAUNELE!
  http://www.evz.ro/index.php#ixzz2X9VlFbsZ
  REVIZII TEHNICE CONTRA SPAGA LA AUTOVEHICULE DOAR PE HARTIE !!!!DE CE SE DORESTE DE CATRE AUTORITATILE DIN ROMANIA MINISTRUL INTERNELOR PNL-ISTUL STROE -PRELUAREA ANCHETEI PROCURORILOR MUNTENEGRENI DE CATRE PROCURORII MUSAMALIZATORI DIN ROMANIA ?PENTRU CA PROCURORII MUNTENEGRENI SA NU TRAGA IN MOD OFICIAL UN SEMNAL DE ALARMA IN RAPORT DE NEFUNCTIONAREA ROMANIEI IN CALITATE DE MEMBRU NATO SI MEMBRU U.E.!
  TOT IN ASEMENEA MOD PROCEDEAZA SI PARCHETUL DE PE LANGA IC.C.J. SECTIA DE URMARIRE PENALA SI CRIMINALISTICA CAND PREIA ANCHETA ALTOR PARCHETE DIN TARA,IN SCOPUL REAL DAR OCULT AL ZADARNICIRII ,OBSTRUCTIONARII AFLARII ADEVARULUI OBIECTIV ,NEMAIPUTANDU-SE REALIZA SCOPUL PRIM SI ULTIM AL ORICARUI PROCES PENAL !!CEEA CE SE DECLARA DE CATRE AUTORITATI ,ESTE UNA ,IAR CEEA CE ESTE IN REALITATEA IMEDIATA ,ESTE CU TOTUL ALTA!!SCAPAREA INFRACTORILOR LA COMANDA POLITICA ,ACESTA ESTE ADEVARATUL PRET AL OCUPARII CELOR MAI INALTE FUNCTII PUBLICE DE C ONDUCFERE JUDICIARE DIN ROMANIA!!
  NU EXISTA NICI UN FEL DE CONTRAPRESTATII DIN PARTEA CELOR LA CARE SUNTEM OBLIGATI ABUZIV SA PLATIM TOT FELUL DE IMPOZITE ,TAXE,ASIGURARIhttp://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/183515.htmlAsigurătorii care vând RCA înfloresc. Dar mai plătesc ?
  Autor: Serban Buscu Luni, 24 Iunie 2013 Pe h├órtie, prima parte a lui 2013 a fost cea mai profitabil─â perioad─â din istoria recent─â a asigur─ârilor RCA. ├Än practic─â, problemele sunt din ce ├«n ce mai multe ┼či mai grave. Care este sursa acestei anomalii?
  Cu o autoritate de supraveghere nefunc┼úional─â, cu un num─âr de contracte aflat la cel mai sc─âzut nivel din ultimii ani, cu o frecven┼ú─â a accidentelor din ce ├«n ce mai mare ┼či, nu ├«n ultimul r├ónd, cu o prim─â medie mai mic─â dec├ót ├«n toat─â perioada dintre 2007 ┼či 2011, societ─â┼úile de asigurare au reu┼čit performan┼úa de a-┼či cre┼čte profitabilitatea pe zona RCA. Aceasta ar fi, la o prim─â vedere, realitatea care reiese din cifrele raportate de societ─â┼úile de asigurare ├«n primele trei luni din 2013. Potrivit datelor centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiar─â (ASF), ├«n perioada men┼úionat─â, cei 13 asigur─âtori care v├ónd RCA au ├«nregistrat o rat─â combinat─â a daunei de doar 100%, cea mai mic─â din istoria recent─â a asigur─ârilor, ┼či cu aproape 50 de puncte procentuale mai mic─â dec├ót ├«n perioada similar─â a lui 2012, c├ónd indicatorul atingea 147%. Altfel spus, raportul dintre ├«ncas─ârile asigur─âtorilor ┼či ansamblul cheltuielilor (desp─âgubiri pentru daune plus cheltuieli opera┼úionale) este unitar, adic─â emiterea RCA nu a mai adus pierderi, fapt nemai├«nt├ólnit p├ón─â acum.
  Realitatea din teren este însă cu totul alta: numărul reclamaţiilor primite de CSA a crescut de sute de ori în ultimii cinci ani, ajungând la peste 12.000.
  Majoritatea acestor reclamaţii sunt generate de întârzierile din ce în ce mai frecvente la plata daunelor.
  Mai mult, ponderea contractelor RCA ├«n num─ârul total de autovehicule a sc─âzut dramatic, p├ón─â la aproximativ 85%, cel mai mic nivel istoric ┼či ├«n acela┼či timp cea mai mic─â pondere din Europa, iar costul mediu al unei poli┼úe RCA este ┼či el la un nivel foarte sc─âzut. ├Än plus, din datele pe care le-am primit de la Poli┼úia Rutier─â rezult─â c─â, ├«n primele trei luni ale anului 2013, num─ârul accidentelor rutiere a crescut fa┼ú─â de perioada similar─â din 2012.
  ┼×i atunci, de unde provine falsul reviriment? ÔÇ×Sincer, sunt ┼či eu uimit. Singura explica┼úie pe care o pot g─âsi acum este c─â societ─â┼úile care v├ónd RCA au constituit mai pu┼úine rezerve de daun─â. Poate unii dintre ei au constituit p├ón─â acum rezerve mai mari dec├ót era necesar. Astfel de artificii se mai practic─â ├«n asigur─âriÔÇť, spune un specialist cu state vechi ├«n asigur─âri. De altfel, fa┼ú─â de primul trimestru din 2012, este vizibil─â o reducere a rezervelor constituite de asigur─âtori.
  O alt─â posibil─â explica┼úie este aceea c─â unele societ─â┼úi de asigurare au omis sau au am├ónat pentru o raportare ulterioar─â o parte din daunele ├«nregistrate, dup─â cum afirm─â un alt specialist care a dorit s─â ├«┼či p─âstreze anonimatul.
  Rezerve mai mici, adic─â riscuri mai mari

  ├Ämbun─ât─â┼úirea cifrelor raportate de asigur─âtori are ┼či o explica┼úie tehnic─â. Societ─â┼úile de asigurare nu mai sunt obligate, de la ├«nceputul acestui an, s─â pun─â bani deoparte pentru preten┼úiile aduse ├«n instan┼ú─â de victimele accidentelor rutiere. Ca efect direct, rezervele de daun─â neavizate au sc─âzut cu 40% fa┼ú─â de anul 2012, dup─â cum ne-au spus reprezentan┼úi ai ASF. ÔÇ×Tocmai pentru a compensa efectele cre┼čterii desp─âgubirilor pentru v─ât─âm─âri corporale ┼či daune morale am decis s─â permitem societ─â┼úilor s─â ├«┼či calculeze singure nivelul rezervelor pe acest segmentÔÇť, ne-au explicat sursele noastre.
  Mai pu┼úine rezerve ├«nseamn─â mai pu┼úin bani bloca┼úi, adic─â cheltuieli mai mici ┼či, p├ón─â la urm─â, o rat─â combinat─â a daunei mai mic─â. Dac─â lu─âm ├«n considerare ┼či sc─âderea rezervelor constituite pentru daunele materiale, ob┼úinem un efect semnificativ.
  Pentru ┼čoferii implica┼úi ├«n accidente din postura de victim─â, aceasta nu este deloc o veste bun─â. Dac─â asigur─âtorii nu mai pun bani deoparte pentru pl─â┼úile din viitor, ├«nseamn─â c─â vor fi lua┼úi prin surprindere ┼či, prin urmare, ┼čansele de a ├«nt├órzia plata cresc. Mai mult dec├ót at├ót, cre┼čte ┼či riscul ca asigur─âtorii care aleg calea reducerii rezervelor s─â se trezeasc─â, la un moment dat, ├«n situa┼úia de a nu mai putea achita deloc desp─âgubirile pe care ┼či le-au asumat.
  Plăţile întârziate fac cifrele mai curate

  ├Änt├órzierea pl─â┼úilor pentru repararea ma┼činilor avariate ├«n accidente rutiere a devenit deja o practic─â frecvent─â ├«n Rom├ónia. Acest fapt este evident din cel pu┼úin dou─â surse. ├Än primul r├ónd, num─ârul reclama┼úiilor primite de autoritatea de supraveghere a crescut de sute de ori ├«n ultimii cinci ani, iar, ├«n al doilea r├ónd, protestele asocia┼úiilor care reprezint─â service-urile auto au devenit deja o obi┼čnuin┼ú─â. Multe dintre aceste service-uri au ajuns deja s─â se judece cu societ─â┼úile de asigurare.
  Din acest punct de vedere, situa┼úia este at├ót de grav─â, ├«nc├ót se pune chiar problema ca unele societ─â┼úi de asigurare s─â ├«┼či piard─â licen┼úa pentru v├ónzarea de poli┼úe RCA. O astfel de posibilitate a mai fost discutat─â ┼či anul trecut, dup─â cum arat─â sursele Capital, ├«ns─â anul acesta a fost readus─â ├«n actualitate chiar de un reprezentant al Autorit─â┼úii de Supraveghere Financiar─â. ÔÇ×Exist─â probleme cu unele dosare de daune pe RCA ┼či probabil c─â num─ârul lor este mult mai mare fa┼ú─â de num─ârul de pl├óngeri care ajung la autoritate. Am vorbit de o solu┼úie care ar ├«nsemna eliminarea din pia┼ú─â a celor care nu pl─âtesc. Autoritatea are la ├«ndem├ón─â aceast─â solu┼úie. Trebuie analizate ├«ns─â ┼či consecin┼úele unei astfel de decizii, cum s-ar reflecta la nivelul Fondului de garantare a asigura┼úilorÔÇť, spune Albin Biro, membru ├«n Consiliul ASF ┼či fost membru ├«n CSA.
  Pentru societ─â┼úile de asigurare, tergiversarea pl─â┼úilor prezint─â un dublu avantaj. ├Än primul r├ónd, ├«n condi┼úiile crizei de lichidit─â┼úi, companiile ob┼úin o perioad─â de respiro ├«n care pot acoperi ÔÇ×g─âurileÔÇť din ├«ncas─âri viitoare. ├Än al doilea r├ónd, cum este, probabil, ┼či cazul tratat de noi, asigur─âtorii au posibilitatea de a raporta pe termen scurt pl─â┼úi mai pu┼úine, ceea ce le ├«mbun─ât─â┼úe┼čte bilan┼úurile ├«n ochii organismului de supraveghere.
  Clien┼úii? O ga┼čc─â de ÔÇ×fraudulo┼čiÔÇť

  Tehnicile utilizate de societ─â┼úile de asigurare pentru a evita, a am├óna sau a reduce plata desp─âgubirilor sunt extrem de variate ┼či merg de la specularea fiec─ârei impruden┼úe a ┼čoferului ce urmeaz─â s─â fie desp─âgubit p├ón─â la subevaluarea costului repara┼úiilor sau impunerea unor piese de schimb mai ieftine dec├ót cele originale. Cea mai nou─â tehnic─â este de-a dreptul ingenioas─â.
  Departamentele antifraud─â ale societ─â┼úilor de asigurare au din ce ├«n ce mai mult de munc─â, ├«ns─â nu neap─ârat din cauza intensific─ârii ac┼úiunilor de fraudare. ÔÇ×Am fost implicat ├«ntr-un accident u┼čor. Am convenit cu vinovatul s─â rezolv─âm problema pe cale amiabil─â. Am ob┼úinut constatarea de la centrul de daune ┼či mi-a spus c─â urmeaz─â s─â fiu contactat pentru plat─â. Dup─â 30 de zile de a┼čteptare, am decis s─â sun ┼či s─â ├«ntreb de ce nu m-a contactat nimeni. Mi s-a spus s─â dosarul meu este la departamentul antifraud─â. Nici m─âcar nu este vorba despre o sum─â mareÔÇť, ne-a povestit un cititor. Informa┼úia am verificat-o chiar la asigur─âtorul cu pricina, un nume mare ┼či din ce ├«n ce mai activ pe pia┼úa RCA. Din p─âcate, nici ASF ┼či nici asocia┼úia asigur─âtorilor nu au date globale ├«n ceea ce prive┼čte num─ârul dosarelor care intr─â la antifraud─â, ├«ns─â este evident c─â tendin┼úa este de cre┼čtere semnificativ─â. Acest fapt l-au recunoscut, ├«n contextul ├«n care se pl├óngeau pentru pl─â┼úile pe care sunt nevoi┼úi s─â le suporte, chiar ┼či unii pre┼čedin┼úi de societ─â┼úi de asigurare. Interesant este c─â doar o mic─â parte din dosarele ajunse la departamentul antifraud─â se soldeaz─â cu pedepsirea presupu┼čilor infractori, iar asigur─âtorii pun acest fapt pe seama legilor proaste ┼či a lipsei de interes a autorit─â┼úilor. Nu exist─â ├«ns─â ┼či posibilitatea ca respectivele dosare s─â fi ajuns acolo din ÔÇ×gre┼čeal─âÔÇť?

  Tehnici de ÔÇ×EficientizareÔÇť
  Capital a relatat de-a lungul timpului cazurile mai multor ┼čoferi din Rom├ónia care s-au trezit ├«n postura de a nu mai primi desp─âgubiri sau de a le primi cu ├«nt├órziere f─âr─â ca vina s─â fie neap─ârat a lor. V─â prezent─âm mai jos patru dintre cele mai utilizate tehnici folosite de asigur─âtori pentru a ├«nt├órzia pl─â┼úile, a┼ča cum reiese din experien┼úa persoanelor afectate ┼či din ÔÇ×m─ârturisirileÔÇť unor juc─âtori din pia┼ú─â.

  Impunerea pieselor de schimb cump─ârate de pe pia┼úa ÔÇ×after marketÔÇť.
  Asigurătorii impun clienţilor să utilizeze piese mai ieftine, produse sub licenţă, dar care nu sunt 100% originale.
  Specularea celei mai mici gre┼čeli a ┼čoferului afectat. Lipsa unui proces-verbal eliberat de Poli┼úie v─â poate priva de plata desp─âgubirii, chiar dac─â legea reglementeaz─â astfel de situa┼úii.
  De cele mai multe ori, procedurile de constatare ┼či avizare a daunelor sunt ├«mpinse c─âtre termenul maxim prev─âzut de norme, chiar dac─â nu e cazul.
  Supraverificarea dosarului de daun─â prin trimiterea lui la departamentul antifraud─â, chiar dac─â nu exist─â suspiciuni certe.

  12 mii de reclamaţii erau înregistrate la CSA la finele anului trecut, iar oficiali ai ASF afirmă că numărul dosarelor cu probleme este mult mai mare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: