Inceputul sfarsitului

Citind azi presa sportiva am gasit o stire in prosport conform careia BT s-ar retrage din CA al Universitatii Cluj. Nu ma surprinde deloc acest anunt.

Citez din Prosport:

“Am decis sa nu mai fie desemnat nimeni în Consiliul de Administratie. Ramâne sa fim consultati doar în sedintele actionarilor. Am înteles ca Alin Tise are cele mai mari sanse sa devina director general. Daca aceasta este decizia Consiliului Local noi nu ne putem opune”, a conchis Nicolae Tarcea.

Nu stiu de ce, acest anunt nu ma surprinde. Fiind cel mai puternic actionar al clubului, probabil grupul BT nu este speriat de influenta lui Boc, si a ales sa nu isi pateze numele prin finantarea indirecta a campaniei PD pentru alegerile locale ce urmeaza. Mai mult, prin declaratia data de dl. Tarcea, am vazut ca dezaproba aceasta numire  in functie a d-lui Tise, ceea ce ne trimite din nou in sfera politicului.  Din nou, popularul (?!) Emil Boc isi permite sa foloseasca numele Universitatii in interesul PD. Un alt potential actionar al clubului a fost indepartat la cererea expresa a primarului, deoarece, se stie, conducerea Agroflip este apropiata PSD. Compania Agroflip dorea investirea unor bani la Universitatea prin achizitioarea unor actiuni in cadrul clubului prin marirea capitalului social, dar Consiliul Local s-a opus, sugerand ca ar putea deveni doar sponsori! Adica, mai pe romaneste, “da banu’ si stai in banca ta”. Sau si mai pe romaneste, o lozinca folosita des in anii trecuti, “Stai linistit, Emil Boc vegheaza banii tai”. Atat ca Emil Boc nu e garantat de CEC… sau de alta institutie financiara…nici macar de BT. Si uite asa ne invartim in jurul cozii. Ma intreb, cand va urma retragerea Ben-Ben si a Oncosului, daca va urma. Totul tine de coloana vertebrala a conducatorilor acestor companii, sau mai exact, de cat de frica le este distinsilor domni de Emil Boc.

Si daca tot suntem la capitolul primarie, consiliu local, “Emile” – parca asa va apelau “gazetarul” Man si “feroviarul” Muresan – sa nu uitam ca avem cel mai sinistru stadion din Liga I, desi orase cu 30% din populatia Clujului au stadioane acreditate international, pe cand al nostru a fost acreditat numai prin mila FRF, LPF si insistentele conducatorilor de atunci ai clubului. Si daca tot am ajuns la stadion sa nu uitam ca Consiliul Local a blocat licitatiile pentru stadion si ca acum duce o lupta surda pentru trecerea stadionului “Ion Moina” din administrarea Consiliului Judetean spre pastorirea lui Emil Boc prin Consiliul Local. Oare in cat timp Universitatea va fi exilata, nu la Sibiu ca in trecut, ci la Clujana? Sa nu uitam ca atunci cand jucam la Sibiu, pe stadionul Ion Moina hortistii isi tineau congresele publice (sau executiile?). Oare toate aceste manevre politice au un alt scop care pana acum ne-a scapat? Oare pe Pazskany il doare-n cur de fapt de Universitatea, si, de fapt tinta lui sa fie Stadionul “Ion Moina”? In visurile sale de glorie, se vedea deja in loja noului stadion facut din bani publici si numit Alianza pdcfr Arena? Vom trai si vom vedea…

Mai e putin si vom afla oficial noua organigrama a clubului, cunoscuta de toata lumea! Abia astept sa vad declaratiile de afectiune pe care noul director general le va face clubului…Oricum, citisem ca dl. Tise a afirmat ca, desi dansul nu a fost ca altii (persoane publice locale – probabil o trimitere directa la presedintele Consiliului Judetean – Dl. Nicoara) la stadion cu fularul “atarnat” de gat, a fost U-ist din totdeauna. O fi fost, dar spre deosebire de el, altii, non PD-isti, si non slugi de Boc, au facut macar atat: AU FOST ALATURI DE “UNIVERSITATEA” LA BINE SI LA RAU! AU FOST LA STADION! Voi veniti sa mai sugeti ceva din maduva ciolanului ros de ultima farama de carne de catre cei dinaintea voastra? Nu uitati ce discurs frumos a tinut Nasul (al dvs. dle Tise si al multora ca dvs) la aniversarea fastuoasa a cfr. Si nu uitati ca Universitatea Cluj traieste prin oamenii care simt ceva pentru acest club, nu prin marionete manevrate politic! Si va trai intotdeauna! Iar voi, mai devreme sau mai tarziu, veti disparea!

PS Sa intelegem ca salariul anual de 100.000 Euro (96.ooo mai exact) v-a crescut nivelul afectiunii fata de culorile alb negru sau campania UEFA impotriva rasismului?

PS 2: Stiri de ultima ora ( 🙂 venite pe surse, evident 😀 ), spun, ca Universitatea Cluj, dupa sedinta AGA de azi, va deveni o afacere de “famiglia”, cu Nasul Boc conducand din umbra, Finul Constantea presedinte si Locotenentul favorit, Tise, general de oaste. Problema e ca simplii soldati – galeria, s-ar putea sa nu mai participe la intrunirile de “famiglie” programate de obicei in weekend, si mai rar, cand se serveste cate o bere de traditie banateana, in timpul saptamanii!

UPDATE

Conform www.citynews.ro dl Tise a fost confirmat ca si manager general al clubului

Conform www.vasileracovitan.com  se pare ca BT isi va retrage TOTAL sprijinul de la U.

Impact are o actiune la club! Boc a ramas actionar majoritar la club

2 Responses to “Inceputul sfarsitului”

  1. Informaţia referitoare la plecarea din CA a celor de la BT nu e nouă. Oricum, BT, cu toate că e un brand puternic, nu doar la nivel local, ci la nivel naţional, a făcut destul de puţine pentru “U”

  2. albsinegru Says:

    Am scris despre retragerea din CA a BT. Ceea ce mi se pare a fi un semnal de alarma este faptul ca exista posibilitatea ca BT sa isi retraga sprijinul total. Parerea mea este ca sunt doua chestii total diferite nedelegarea unui reprezentant in CA si retragerea din actionariat. Si cred ca aceasta retragere din actionariat ar duce, la o diminuare drastica a bugetului clubului, si asa infim. Ca de 4 milioane de euro cat se vehicula, nici nu poate fi vorba. Din cate stiu doar ceilalti actionari au adus bani la club, nu si consiliul local!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: